Objavte varenie so šumivým vínom
Chcete sa ukázať pred svojimi priateľmi a blysnúť sa jedlom s nádychom glamouru? Ak obľubujete sekt v pohári, skúste si ho vychutnať aj z taniera. Tieto bublinkové nápoje majú oveľa väčší potenciál, ako by sa mohlo zdať a dokážu z bežného jedla urobiť niečo výnimočné. Tu je pár rád, ako naskočiť na najnovší gastronomický trend.
Pripravte si Poulet au Sekt
Budete potrebovať (suroviny pre 4 osoby)
- 1kg kuracích stehien
- 300 g šampiňónov
- 300 ml šumivého vína (zostávajúci sekt môžete podávať ako prípitok pred alebo počas jedla)
- 300 ml kuracieho vývaru
- 150 ml kyslej smotany
- 150 ml smotany na šľahanie
- 2 šalotky
- tymian
- rozmarín
- soľ a korenie
Na rozpálenom olivovom oleji dozlata opražte kuracie a následne aj celé šampiňóny. Stehná a šampiňóny odložte bokom na tanier. Do výpeku pridajte nasekanú šalotku, tymian a rozmarín. Po pár minútach pridajte kurací vývar a šumivé víno. Po chvíli pridajte kuracie stehná a šampiňóny. Duste do zmäknutia (približne 45 minút). Počas dusenia si zmiešajte kyslú a šľahačkovú smotanu. Keď sa mäso udusilo a zmäklo, pridajte smotanovú zmes. Varením zredukujte objem tekutiny na požadovanú hustotu. Na záver pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti. Podávame s dusenými zemiakmi.